Ezek érdekelnek

Július 1-jén indul az online árfigyelő rendszer. Annak érdekében, hogy az élelmiszerárak tovább csökkenjenek, és még inkább fokozódjon a verseny a kiskereskedelemben, a júniustól bevezetett kötelező akciózás mellett döntöttek az online árfigyelő adatbázis bevezetéséről is.
A mögöttünk álló évek tapasztalatai alapján bizonyossá vált, hogy egy jól működő kontrollingrendszer nélkül nem tartható a lépés a versenytársakkal, sőt a vállalkozás alapvető működése, likviditása is veszélyben foroghat. De mi szükséges ahhoz, hogy igazán jól működjön egy kontrollingrendszer, és hogyan értelmezhető egy kontrollingrendszer hatékonysága?
A legtöbb vállalat nyert a digitális transzformációval, de az új, feltörekvő technológiák bevezetésével a többség kivár. Az ügyfélélmény javítása viszi előre a digitális projekteket, de a metaverzummal kapcsolatos fejlesztésekhez még idő kell. A vállalatok már nem tartanak a kiberkockázatoktól, viszont félnek az energiaválságtól és az inflációtól.
A coaching szemlélet az üzleti életben olyan látásmód vagy szemléletmód, amely a fejlesztésre, fejlődésre és a személyes növekedésre fókuszál. Úgy is értelmezhetjük, mint egy olyan hozzáállást, amely szerint bízunk az emberekben, hiszünk abban, hogy saját maguk képesek megtalálni a válaszokat és megoldani a problémáikat.
A munkavállalók eseteiben létezik egy MRP-program, amely az idők során némileg módosult ugyan, de a juttatás formáját tekintve nem változott. Lényegi eleme, hogy a munkáltató egy olyan juttatást biztosít a munkavállalóknak, amelynek során a munkavállaló bizonyos hányadot elérve tulajdonossá válik a munkáltató cégében.
2023. május 1-jétől az MKB Nyugdíjpénztár új neve MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár; az MKB-Pannónia Egészségpénztár új neve MBH Gondoskodás Egészségpénztár. Fogadják szeretettel új márkaneveinket és új arculatunkat! A Pénztárak nevének és a megjelenésének változásával az alapvető működésünk és értékrendünk nem változik. Mivel azonban névadó és ügyfélkiszolgálásunkat kezdetektől támogató stratégiai partnerünk az MKB Bank 2023. május 1-jétől MBH Bank néven újult meg, kibővült fiók hálózatuk áll ügyfeleink rendelkezésére.
2023. március 31-én lejárt a turizmus-vendéglátás ágazatot segítő veszélyhelyzeti moratórium, így az érintettek újra kötelesek turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni.
A kérdésben felmerülő jogi probléma szereplője egy amatőr musical stúdió, amely egy jogdíjas musical előadást kíván bemutatni. Az iskolába kizárólag 18 év alatti gyermekek járnak, az előadás oktatási célú, ingyenes, legfeljebb három előadással terveznek. A szülők vásárolhatnak támogatói jegyeket, amiből a technikusokat fizetnék. Milyen feltételeknek kell megfelelni?
Számos kérdést vet fel, hogy kötelesek-e a járművezetők a nemzetközi fuvarfeladatok teljesítése során maguknál tartani az A1 nyomtatványt? Mire szolgál ez a dokumentum, és hogyan érdemes eljárni a használata kapcsán?
Az idő előre haladtával az értékesítési módszerek is hatalmas változásokon mentek keresztül. Az értékesítés fejlődését többek között a technológia, a fogyasztói magatartás, és a fogyasztói magatartást vizsgáló piackutatások eredményeképpen megszülető marketing- és reklámkoncepciók, valamint az üzleti környezet változásai vezérelték.