Bejelentkezés
Növekedtek az agrártámogatások
Egy augusztus közepén kihirdetett és hatályba lépő módosítás jelentősen növeli az agrártámogatás összegét a mezőgazdaság több kulcsfontosságú ágazatában. A támogatások egy részénél a pályázati határidő is meghosszabbodott. Tekintse meg mellékelt iratmintánkat is!

"Termőföld adásvételi szerződés" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

2019. augusztus 10-én kerültek kihirdetésre és augusztus 11-étől már hatályosak is az egyes agártámogatásokkal kapcsolatos jogszabályok módosításai (38/2019. (VIII. 10.) AM rendelet).
A módosításokat az alábbiakban röviden összegezzük:

1. Meghosszabbított benyújtási határidő és alacsonyabb felhasznált hőenergia mennyiség a szárítmány-előállítók költségtámogatásához (20/2019. (V. 27.) AM rendelet)
A szárítmány-előállítók a szárítmány előállításához felhasznál tüzelőanyag hőenergia-mennyisége alapján költségtámogatási kérelmet nyújthatnak be a Magyar Államkincstár által az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen, amelynek meghosszabbították a határidejét augusztus 15-ről augusztus 30. napjáig. A tárgyévben igénybe vehető támogatási lehetőségek kibővültek alacsonyabb felhasznált hőenergia-mennyiség esetekkel. 

2. Magasabb összegű támogatás a baromfi- és sertéságazati piaci szereplők foglalkoztatási célú jövedelempótló támogatásánál (27/2019. (VI. 14.) AM rendelet)
A baromfi- és sertéságazati piaci szereplőknek a foglalkoztatottaik száma alapján jövedelempótló támogatási kérelmet nyújthattak be július 5-éig a Magyar Államkincstárhoz.
A támogatás mértéke nőtt, amely – a támogatás alapját képező állományba tartozó – foglalkoztatottanként legfeljebb 200 000,- Ft helyett 500 000 forint lett.

3. Megnövelt támogatási keretösszeg a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető csekély összegű támogatásához (29/2019. (VI. 20.) AM rendelet)
Augusztus 31-ig a Magyar Államkincstárhoz még benyújtható a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető csekély összegű támogatáshoz a kérelem, amelynek keretösszege 2019. évre meghatározott 600 millió helyett 700 millió forint lett.
 

2019-08-14

Tudjon meg mindent a cégkapuról

Segédletünkben összegyüjtöttük a január elsejétől életbe lépő változások gyakorlati útmutatóit.

Ha már előfizetőnk, kérjük, jelentkezzen be és keresse a "Cégkapu segédletek" menüpontot.

Előfizetés nélkül pedig kérje díjmentes segédletünk hozzáférését ingyenes regisztrációval!


Az űrlap kitöltését követően azonnal elküldjük Önnek e-mailen a Cégkapu segédleteket!
A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!

A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.