Bejelentkezés
Adómentes napidíj saját számlás árufuvarozás esetén
A nyári adócsomag kiterjesztette a belföldi, valamint a külföldi hivatalos kiküldetést teljesítő munkavállaló költségtérítésének adómentes elszámolási lehetőségét a saját számlás áruszállítást végző gépkocsivezetőkre és árukísérőkre is. Logisztikai Jogkövető nevű új termékünk folyamatosan bővíti szállítási és fuvarozási témájú iratmintáinak körét!

"Fuvarozási szerződés (belföld, közút)" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2017. évi LXXVII. törvény kiterjesztette a belföldi hivatalos kiküldetést teljesítő munkavállaló napi 3000 forintos költségtérítésének, valamint a külföldi hivatalos kiküldetést teljesítő munkavállaló 60 eurós költségtérítésének adómentes elszámolási lehetőségét a saját számlás áruszállítást végző gépkocsivezetőkre és árukísérőkre is.

Saját számlás áruszállítás a járművel közúton végzett áruszállítás, amennyiben:

· a szállított áru a szállítást végző vállalkozás tulajdonában áll, vagy azt a vállalkozás megvette, eladta, bérbe vette, bérbe adta, illetőleg az a vállalkozás által előállított, kinyert, feldolgozásra, javításra átvett, feldolgozott, javított dolog,

· a szállítás célja az áruknak a szállítást végző vállalkozáshoz való beszállítása, vagy a vállalkozásból való elszállítása a vállalkozáson belül, vagy – saját szükségletei érdekében – azon kívül,

· a jármű a vállalkozás tulajdonában van, azt a vállalkozás részletre vette, vagy bérelte,

· a járművet az egyéni vállalkozó, a vállalkozás tagja, vagy a vállalkozással munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személy vezeti, és

· a szállítási tevékenység a vállalkozásnál a főtevékenységhez képest kiegészítő jellegű tevékenység.

A fentieken túl saját számlás áruszállítás, amelyet a vállalkozás a saját, illetőleg a tagja, vagy vele munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személy részére térítés ellenében vagy térítésmentesen végez.

Fontos, hogy a módosítás 2017. június 20. napján lépett hatályba azzal, hogy átmeneti rendelkezés alapján a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott összegű bel- és külföldi napidíj igazolás nélkül történő levonhatóságának saját számlás szállítást végző vállalkozásokra történő kiterjesztése a rendelkezés hatálybalépését követően megkezdett kiküldetésekre alkalmazható.

 

Dr. Teszéri-Rácz Ildikó (2017-09-02)

Tudjon meg mindent a cégkapuról

Segédletünkben összegyüjtöttük a január elsejétől életbe lépő változások gyakorlati útmutatóit.

Ha már előfizetőnk, kérjük, jelentkezzen be és keresse a "Cégkapu segédletek" menüpontot.

Előfizetés nélkül pedig kérje díjmentes segédletünk hozzáférését ingyenes regisztrációval!


Az űrlap kitöltését követően azonnal elküldjük Önnek e-mailen a Cégkapu segédleteket!
A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!

A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.