Bejelentkezés
Lakóépületek bejelentése – folytatódó egyszerűsítés
Az építőipar előző évének talán legtöbbet tárgyalt változása volt a lakóépületek egyszerű bejelentésével kapcsolatos szabályok megalkotása Az azóta eltelt időszakban folytatódott az „egyszerűsítés” azzal a lényeges módosítással, hogy nemcsak az új építésnél, hanem akár átalakítás vagy felújítás esetében is alkalmazhatóak lesznek az egyszerű bejelentés szabályai. Mellékelt iratmintánk mellett tekintse meg valamennyi, építőiparhoz kapcsolódó szerződésmintánkat!

"Kivitelezési vállalkozási szerződés (építtetői fedezetkezelő igénybevételével)" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

Az elmúlt időszak pozitív tapasztalatai alapján a jogalkotó úgy gondolta, hogy elérkezett az idő arra, hogy ne csak az új lakóépületekre, hanem a meglévő lakóépületeknek a legfeljebb 300 m2 összes hasznos alapterületűvé történő bővítése vagy átalakítása terén is gyorsítani lehessen a fennálló engedélyezési eljárásmenetet. Ennek érdekében a 2016. évi CLXX. törvénnyel módosításra került az Étv. egyszerű bejelentésre vonatkozó szabályozása az alábbiak szerint.
A törvénymódosítás szerint az Étv. egyszerű bejelentésre vonatkozó rendelkezései is változnak.
 
A módosítás lényege, hogy már nemcsak a legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új lakóépület építése, hanem (a műemlék kivételével):
- a már meglévő lakóépület 300 négyzetméter összes hasznos alapterületet meg nem haladó méretűre bővítése és 
- a legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű lakóépület kormányrendeletben meghatározottá átalakítása és ezen építési munkákhoz szükséges tereprendezés, támfalépítés is folytatható, amennyiben a kivitelezés tervezett megkezdése előtt tizenöt nappal a nevének és lakcímének, szervezet esetén a megnevezésének és székhelyének megjelölésével, kizárólag elektronikus úton bejelenti a 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendeletben kijelölt szervnek. 
2017-03-06

Tudjon meg mindent a cégkapuról

Segédletünkben összegyüjtöttük a január elsejétől életbe lépő változások gyakorlati útmutatóit.

Ha már előfizetőnk, kérjük, jelentkezzen be és keresse a "Cégkapu segédletek" menüpontot.

Előfizetés nélkül pedig kérje díjmentes segédletünk hozzáférését ingyenes regisztrációval!


Az űrlap kitöltését követően azonnal elküldjük Önnek e-mailen a Cégkapu segédleteket!
A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!

A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.