Bejelentkezés
Csak munkanapokon lehetünk munkaképtelenek – még egy megváltozott munkavédelmi jogszabály
A munkavédelmi törvény július 8-ától hatályos és a közeljövőben esedékes módosításai mellett a Kormány honlapján közzétételre került a munkavédelmi törvény végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet módosítás-tervezete is. Az alábbiakban kiemeljük a tervezet legfontosabb elemeit, többek között a munkaképtelenség számításának új szabályait. Munkavédelmi iratmintáink és szabályzataink folyamatosan frissülnek az új szabályoknak megfelelően!

"Munkavédelmi Szabályzat (nonprofit szervezetek)" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

A végrehajtási rendeletben érintett első lényeges változás a veszélyességi osztályba sorolás szabályainak módosítása. A II. veszélyességi osztályból a III. veszélyességi osztályba kerülne a kiadói tevékenység, műsor-összeállítás, műsorszolgáltatás.
 
Ezzel a változással függ össze, hogy az I. veszélyességi osztályba sorolt tevékenységet végző munkáltatónál, ha munkáltató általuk foglalkoztatott munkavállalók (beleértve a munkaerő-kölcsönzés keretében átengedett munkavállalókat is) állományi létszáma 1000 munkavállaló felett van, legalább egy felsőfokú munkavédelmi szakképesítésű szakembert kell teljes munkaidőben foglalkoztatni.
Ezen létszám fölött minden megkezdett 200 munkavállaló után (az eddigi 600 helyett) további egy-egy fő középfokú munkavédelmi szakképesítésű személyt kell teljes munkaidőben foglalkoztatni. Az új szabály háromszor több középfokú munkavédelmi személy foglalkoztatását jelenti.
 
Jelentősen változtak a munkaképtelenség időtartama meghatározásának szabályai. Ezen a téren (összhangban a 2016. január 1. óta hatályos Mvt. szövegével) a jövőben nem a naptári napok száma, hanem azon munkanapok száma fog számítani, amíg a munkavállaló a munkabalesetből kifolyólag munkaképtelen volt.
Ebből a szempontból a jövőben nem kellene beszámítani a pihenőnapokat (például: szombat, vasárnap) és a munkaszüneti napokat. Amennyiben a munkavállaló hetente vagy havonta csak néhány napot dolgozik, akkor munkaképtelen napoknak kell tekinteni az olyan napokat is, amikor a munkavállaló rendszerint nem dolgozik, de a pihenőnapokat és a munkaszüneti napok náluk sem kerülnek a munkaképtelen napokba beszámításra.
A kódnégyzetekbe a 4 és 125 között kiesett munkanap esetén a munkaképtelenséggel járó munkanapok számát; a 126 munkanapot elérő, vagy azt meghaladó, továbbá a tartós munkaképtelenség esetén a 997-es kódot; halálos kimenetelű baleset esetén a 998-as kódot kell beírni.
2016-08-08

Tudjon meg mindent a cégkapuról

Segédletünkben összegyüjtöttük a január elsejétől életbe lépő változások gyakorlati útmutatóit.

Ha már előfizetőnk, kérjük, jelentkezzen be és keresse a "Cégkapu segédletek" menüpontot.

Előfizetés nélkül pedig kérje díjmentes segédletünk hozzáférését ingyenes regisztrációval!


Az űrlap kitöltését követően azonnal elküldjük Önnek e-mailen a Cégkapu segédleteket!
A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!

A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.