Bejelentkezés
A tervezési szerződés – több mint tervezés
A vállalkozási típusú szerződések közé sorolt tervezési szerződés a tervezői munka elvégzése mellett magában foglalhatja egyéb feladatok ellátását is. A szerződéstípus további sajátossága, hogy a tervező kellékszavatossága mellett jogszavatossággal is tartozik. Az iratmintának megfelelő rövid ismertetőn kívül pillantson bele az építőipari szerződéseink frissített gyűjteményébe is!

"Tervezési szerződés (egyszerűsített)" - DOKUMENTUM LETÖLTÉSE

A Kódex a tervezést is vállalkozásnak minősíti, amely alapján a tervező tervező munka végzésére és tervdokumentáció átadására kötelezett. Tervezési feladat számos esetben szakképzettséget és engedélyt, jogosultságot feltételez, amelynek meglétéért a tervező tartozik felelősséggel. Tervezési tevékenység lehet tanácsadás, műszaki ellenőrzés is. 
A tervező kötelessége, hogy olyan megoldást készítsen, amely alkalmas a megismerhető megrendelői igények kielégítésére. A tervező kellékszavatossága mellett jogszavatossággal is tartozik. A megrendelői felhasználással összefüggésben szavatolja, hogy a terv felhasználását szerzői vagy esetleg más jog nem korlátozza, vagy nem akadályozza. 
A tervező szerződésszegéért való felelőssége mindaddig fennáll a megrendelővel szemben, amíg a terv hibája alapján kivitelezett szolgáltatással kapcsolatos hibás teljesítés alapján a megrendelői jogok gyakorolhatók. Ez az időpont a szavatosság mellett a kártérítési igényeket is magában foglalhatja, amelyek rejtett hiba esetében adott esetekben a hiba felbukkanásáig nyugodhatnak is, tehát így meghaladhatják az általános öt évet. 
 
2016-07-18

Tudjon meg mindent a cégkapuról

Segédletünkben összegyüjtöttük a január elsejétől életbe lépő változások gyakorlati útmutatóit.

Ha már előfizetőnk, kérjük, jelentkezzen be és keresse a "Cégkapu segédletek" menüpontot.

Előfizetés nélkül pedig kérje díjmentes segédletünk hozzáférését ingyenes regisztrációval!


Az űrlap kitöltését követően azonnal elküldjük Önnek e-mailen a Cégkapu segédleteket!
A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.

A dokumentum ingyenes letöltéséhez kérjük, adja meg alábbi adatait!

A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.